Wooninspiratie vind je overal

Afgelopen zaterdag stond er weer een nieuwe column in de GoedWonen krant. Dit keer over wooninspiratie. Hier op mijn blog heb ik daar al meerdere malen over geschreven maar hier alsnog de tekst.

Om tot een mooie inrichting te komen heb je wooninspiratie nodig. Hiervoor zijn een hoop woonbladen te koop die je mooie foto’s tonen om je op ideeën te brengen. En op tv kan je niet om de klus- en woonprogramma’s heen die dagelijks voorbij komen met in het weekend een explosie aan uitzendingen. Een prima manier om je te laten inspireren en informeren over wonen, bouwen of verbouwen.

Persoonlijk kijk en lees ik deze graag maar raak ik vooral geïnspireerd door mensen en locaties. Een vakantie kan honderden foto’s opleveren van bijzondere kleurencombinatie en in plaats van leuke plaatjes te schieten van het reisgezelschap sta ik de ruimten te fotograferen of ga helemaal op in de architectuur.

Maar ook de verschillende kleur schakeringen in de zee, de diversiteit aan tinten in de natuur of de mensen op straat kunnen inspireren en daar gaat het over, geprikkeld worden door wat je ziet. Mensen, gebouwen, mode, kunst het houd niet op. Zelfs een bijzonder opgemaakt bord met lekkernijen kan je op verrassende ideeën brengen.

Een prettige manier om al die inspiratie te verwerken tot een (inrichtings) plan is het maken van een moodboard.  Scheur alles wat je aanspreekt uit magazines en selecteer je foto’s en dan ontstaat er na verloop van tijd vanzelf een lijn. En als deze goed voelt dan kun je gaan plakken. Zo bouw je een visueel overzicht op van vormen, kleuren en materialen die je mooi vindt. Met het moodboard als leidraad wordt het kiezen van kleuren en meubelen voor thuis makkelijker.

Laat je dus inspireren door alles wat je ziet, hoort, proef en. . . creëer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s