Industriële meubelen

DE INDUSTRIELE LOOK, HELEMAAL VAN DEZE TIJD.

Bij industrieel denken sommigen in eerste instantie aan koud en kil, maar niets is minder waar. Een industrieel interieur is weliswaar modern en heeft wat rauwe randjes, maar kan evengoed warm en gezellig zijn. Het hangt allemaal af van welke keuzes je maakt!

Met de nieuwe generatie steenstrips of behang wek je de illusie dat een muur (nog) van beton is of zelfs dat deze is opgebouwd uit bakstenen. Maar ook de kalk achtige verf van bijvoorbeeld Farrow&Ball is goed te gebruiken. Voor op de vloer kan je kiezen voor een gietvloer met betonlook of glanzende epoxyvloer en je hebt direct een industrieel effect. Maar persoonlijk zou ik hier eerder kiezen voor brede houten planken, dit voor de sfeer die je daarmee creëert maar ook omdat je dan in de toekomst veel makkelijker weer eens van stijl kan veranderen. Wat je ook kiest, combineer de vloer met een vloerkleed met een vintage uitstraling.

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan meubelen die een industriële uitstraling hebben. Echt oud met een nieuwe functie maar ook nieuw gemaakt. Stoer staal gecombineerd met hout is een echte hit. Dit zie je veel met sloophout maar ook steeds vaker met eiken of acacia hout. Die laatste zijn wat rustiger en combineren goed met de reeds bestaande meubelen.

Ga bij het volgen van deze trend op je gevoel af. Twee grote industriële lampen boven een grove houten tafel en een paar details met ijzer geven je die touch. En hoe meer je de stijl door voert hoe belangrijker de combinatie van materialen wordt. Bij gebruik van veel ijzer en rauwe kleuren kan juist die stoffen bank weer voor warmte zorgen maar die vintage lederen bank kan juist weer de doorslag geven als er gekozen is voor subtiele details. Het mag dus allemaal, als je de ruimte maar niet te vol zet.

Bij Happy Home hebben we een ruime keuze aan industriële meubelen. Bezoek onze winkel of kijk online.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 gedachtes over “Industriële meubelen

  1. Hoi Stephanie, gelukkig hebben wij daar nog nooit last van gehad. Maar je heb gelijk dit diertje kan veel schade aanrichten. De meubelen die wij met Happy Home importeren uit landen waar dit beestje actief is, worden intensief behandeld voordat ze op transport gaan. MvG Anita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s