Welkom thuis

De hal is het allereerste wat je van een huis ziet. Thuiskomen na een lange dag werken of na de vakantie is een heerlijk moment. Tenminste als de hal in goede staat verkeert. Maar de hal is vaak de verzamelplek voor jassen, schoenen en tassen. Meestal niet representatief voor de rest van het huis maar wel de eerste indruk die je achterlaat bij je gasten. Het is dus heel belangrijk om deze goed in te delen om chaos te voorkomen.

Om te beginnen is het fijn als alle spullen in de hal een duidelijke bestemming krijgen. Jassen aan een kapstok lijkt logisch maar probeer dit te beperken tot degene die je in het seizoen gebruikt. Voor kinderen is de hoogte belangrijk zodat ze de jas ook zelf op kunnen hangen. Zorg dat iedere kind een eigen plek heeft om zijn schoenen en (sport)spullen op te ruimen. In een kleinere ruimte is dit vaak goed op te lossen met manden

Een kleine hal lijkt groter door het plaatsen van een spiegel maar ook lichte kleuren dragen hun steentje hier voor bij. Kies voor verlichting aan de wand om de ruimte breder te laten lijken. Verlichting aan het plafond maakt een ruimte optisch vaak veel smaller.

In de wat groter hal kan je wel kiezen voor een mooie kroonluchter of een andere plafondlamp. Een rustige compositie van een kastje met verlichting en een kunstwerk is een mooie tegenhanger voor die soms zo drukke kapstok. In plaats van kunst kan je ook kiezen voor een verzameling foto’s.

Je kunt de stijl van de hal aanpassen aan de rest van het huis maar het is ook leuk om in deze ruimte te experimenteren. Twijfel je over het toepassen van een kleur of stijl in je woonkamer probeer dit eerst eens uit in de hal om te zien en te voelen of het bij je past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s