Verlichting

Met verlichting kunt u de sfeer in een kamer maken of breken. Je kunt nog zo veel aandacht besteden aan de indeling, de meubelen of de kunst aan de muur, zonder de juiste verlichting komt het niet tot zijn recht. Verlichting is dus een zeer belangrijk onderdeel van het interieur. Zowel vanuit praktisch oogpunt, als ook vanuit decoratief oogpunt, is het goed om hier aandacht aan te besteden.
Het begint met een goede basisverlichting waarbij het natuurlijk essentieel is om te kijken waar de ruimte voor gebruikt wordt. Deze wordt daarna aangevuld met sfeer- en accentverlichting. In de slaapkamer zijn we het meest gebaat bij rustgevende verlichting en met meerdere spotjes kan deze gecreëerd worden. Wanneer u veel licht nodig heeft kunt u de dimmer vol aan zetten maar in de meeste gevallen staat deze laag om een romantische sfeer te creëren. Een lampje naast het bed is handig om bij te lezen maar ook fijn om, zonder het bed uit te moeten, voor licht te kunnen zorgen.

De woonkamer is wat lastiger om te verlichten, omdat deze voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Maar door verschillende verlichtingstypes met elkaar te combineren en rekening te houden met de verschillende functies kan je de perfecte woonkamerverlichting samenstellen. De algemene verlichting kan verzorgd worden door een combinatie van plafondarmaturen. Vloerlampen en tafellampen zorgen weer voor de nodige sfeerverlichting. Het spreekt voor zich dat de leeshoek andere verlichting nodig heeft dan bijvoorbeeld de eethoek. Kijk dus eerst welke activiteiten je in de ruimte wil uitvoeren en waar deze zullen plaatsvinden. Als je zeker bent over de indeling kan je beginnen met het bepalen van de lichtpunten. Vergeet bij het kiezen van de lampen dus nooit dat licht alles bepalend is voor de sfeer van je interieur.

foto: zenza

Een gedachte over “Verlichting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s