Een open karakter

Tips voor het inrichten van een appartement.

Bij een appartement zijn de keuzes met betrekking op indeling meestal niet ruim. Als er toch wat te kiezen valt adviseer ik vaak een open keuken. De extra ruimte die je wint door de keuken en de eetruimte te combineren valt niet te onderschatten. Door hiervoor te kiezen creëer je één grote ruimte in huis en laat je de woonkamer en keuken samensmelten.

Een andere reden om voor een open keuken te kiezen, is omdat één open ruimte makkelijker in te richten is. Waar plaatsen we de eettafel? In de keuken is gezelliger als u gasten krijgt, want dan kunt u tijdens het koken gezellig praten. Maar in de woonkamer heeft ook een bepaalde charme. Met een open keuken hoeft u deze keuze niet te maken en dineert u zowel in de woonkamer als in de keuken.

Binnen een kleine ruimte zijn de kleuren die je gebruikt extra belangrijk. Wit is de voor de hand liggende keuze, wit creëert namelijk ruimte. Let wel op want enkel witte muren en witte meubelen zorgt niet voor sfeer waardoor de charme van een knus appartement verloren kan gaan. Combineer het wit daarom met andere kleuren, bijvoorbeeld met een accentkleur op de muur.

Hoewel we in een kleine ruimte grote meubelstukken proberen te vermijden, zijn kunstwerken toch een uitzondering. Een groot canvasdoek kan een extra dimensie geven aan het interieur, bovendien kan het in sommige gevallen ook ruimte creëren.

De gebruikte kleuren komen pas echt tot hun recht indien er voldoende verlichting is in een ruimte. Veel verlichting zorgt daarnaast ook nog voor een meer ruimtelijk gevoel en je vermijdt schaduwen die een ruimte kleiner doen aanvoelen. Natuurlijk kan sfeerverlichting geen kwaad voor de meer intieme momenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s