Ibiza Style

Vorige week was ik op Ibiza en het is ons weer gelukt om de mooiste plekken te bezoeken en nieuwe stekjes te ontdekken. Dat is wat ik zo geweldig vind van dit eiland, iedere keer is er weer iets moois wat je de vorige keer niet gezien heb. Naast vakantie vieren ook weer heel veel (woon)inspiratie opgedaan. Graag neem ik je mee op mijn reis.

Tip 1 – The Giri Café, San juan
Midden in het dorp San Juan is een dorpshuisje van 300 jaar oud omgebouwd tot een idyllische plek. Een heerlijke tuin om ze eten en drinken, aan tafel of op een heerlijk lounge bed of binnen in de koelte met waaiers en mooie doorkijk door het hele pand. De liefde straalt er van af. Dit pand is met zoveel zorg ingericht en ook de menu kaart is bijzonder en verrassend. De gebruikte producten zijn vooral lokaal en biologisch (soms uit eigen tuin) maar de gerechten zijn een schilderij op zich en ontzettend lekker.

The-Giri-cafe-IbizaEat seasonable. Eat locally and sustainably. Shop at the market. Plant a garden. Conserve and recycle. Cook simply, engaging all your senses. Set the table with care and respect. Eat together. Food is precious. Made with love.” The giri cafe

Ze hebben verderop in de straat een ander mooi pand helemaal verbouwd tot hotel (prachtige mini appartementen) en spa.

Tip 2 – huur een auto
Er is zoveel te zien op het eiland en het loont echt de moeite om de dorpjes af te rijden. Sommige zijn zo klein dat je met 2 x gas geven weer buiten staat maar parkeer de auto en ga rondlopen. Je komt prachtige kleurencombinaties tegen, vriendelijke mensen en winkels die net wat anders verkopen.

Ibiza-streets-Ibiza-style-ibiza-leven

Tip 3 – La escollera, Sant Jordi
De keuken gaat om 13:00 open en als je wat eerder bent kan je al heerlijk neerstrijken op 1 van de houten banken die rijk gevuld zijn met dikke kussens waardoor je heerlijk kan genieten van de zon en het uitzicht want het terras grenst aan het stand op een iets hoger gelegen klifje. Het uitzicht is hemels en de gerechten idem. Op een heerlijke relaxte manier genieten van het weer, de drankjes, het eten en het gezelschap.

escollera-restaurant-ibizaescollera restaurant

Tip 4 – wooninspiratie
Stap eens binnen bij een meubelzaak. Je kan er niet omheen want de meeste kom je tegen langst de wegen richting Eivissa, Ibiza stad. Hier kan je je hart ophalen met alle robuuste meubelen die zo kenmerkend zijn voor de ibiza stijl.

Ibiza-style-meubelen-ibiza-meubels-shoppen-in-ibiza

Eenmaal thuis ben je van harte welkom bij ons in de winkel om je Ibiza inspiratie om te zetten in een nieuwe inrichting. De keuze is groot en de Ibiza style meubelen gaan een nog grotere plek innemen in onze collectie. Terug naar onze roots want in 1996 zijn we begonnen en al heel snel waren wij de grootste aanbieder van koloniale meubelen en in de Ibiza look zitten toch heel veel mooie artikelen uit die tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s