Timeless Teal

Afgelopen jaar hebben we veel blauw gezien in de mode maar ook in het interieur. En ook dit jaar is blauw nog steeds heel belangrijk als het om kleur gaat. De voorspelde interieurkleur voor 2014 is “Teal”; het diepe groenblauw van tropische oceanen. Maar ook Pantone’s kleurenpalet voor de mode blijft met ‘Dazzling Blue’ in de blauwe zone.

Persoonlijk hield ik al heel erg van turquoise maar van deze Teal tinten word ik wel heel erg vrolijk. Ik kijk dan ook uit naar alle decoratie artikelen in deze kleuren waarvan ik verwacht dat deze in het voorjaar overal te koop zijn. Hopelijk zet het door en zullen we deze tinten ook terug vinden in de meubelstoffen zodat we heerlijk kunnen spelen met vrolijke eetkamerstoelen en uitnodigende banken. In de kleur Teal komen de harmonieuze, kalme eigenschappen van groen en blauw samen. Een diepe, gedempte kleur bovendien, die wat subtieler is dan helder turquoise en vaak wordt gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven. Teal is een tertiaire kleur, een combinatie van primair blauw en secundair groen. Er zijn veel kleuren die onder die noemer vallen, stuk voor stuk om iets tussen blauw en groen aan te duiden dat symbool staat voor evenwicht. Het is een kleur die zich goed met natureltinten en hout laat combineren, zeker als je wilt voorkomen dat hij een ruimte overheerst.

Teal, de kleur van 2014, is een veelzijdige tint die het goed doet in verschillende soorten kleurencombinaties. Prachtig zodra ton-sur-ton gebruikt met andere tinten turquoise, groen of blauw. In combinatie met indigo, denim of marineblauw krijg je het diepzee-effect: fris, beweeglijk, uitnodigend. Samen met groenvarianten als mint, blauwgroen of smaragd krijgt Teal juist een fris buitengevoel.

Veel plezier met het combineren en ik wens u een kleurrijk 2014.

Happy-at-Home-Timeless-teal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s